fredag, august 11, 2006

KidCast

Nå ligger bare utfordringen der og venter på at du og klassen din skal gripe den. KidCast innviterer elever til å delta i en geografi quiz. Språket må selvfølgelig i denne sammenheng være på engelsk - altså noe for engelskundervisningen (men det er jo ikke noe i veien for at de som har lyst kan starte et lignende prosjekt, enten lokalt eller nasjonalt :O). Den som bare hadde en klasse ...

Det man kort fortalt skal gjøre er å lage en podcast eller en videocast, hvor man legger inn ledetråder av geografisk eller historisk karakter. Det kan feks være hint om klima, lokal historie, berømte mennesker som er født eller oppvokst der, eller kjente begivenheter som har funnet sted der. Litt om hvordan det er å bo der. Men oppfordres også til å legge inn informasjon på en wikipedia.

I denne podcasten oppfordres det til at man oppretter en e-mail adresse som ikke har landskode i sin url (må jo ikke avsløre alt med en gang), men en vanlig e-mail som feks hotmail eller yahoo - for klassen og prosjektet. De som lytter vil da kunne sende sitt forslag til klassen, og man kan gi respons pr. email. Hvis noen tipper feil, kan man gi dem ytterligere hint om stedet. Hvis noen tipper rett, kan man sende dem et gratulasjonskort, enten selvlaget eller vanlig postkort fra stedet man bor.

Her ligger utfyllende informasjon om fremgangsmåte ved deltakelse.

Både dette og det forrige tipset er hentet fra bloggen: Blended Edu - thanks for sharing!

Ingen kommentarer: